Medische gegevens uitwisselen (LSP)

Medische gegevens uitwisselen

Uw huisarts is verplicht om een medisch dossier van u aan te leggen en bij te houden. In Nederland houden we over het algemeen een digitaal medisch dossier over u bij. Artsen kunnen dus ook steeds vaker medisch gegevens van patiënten elektronisch met elkaar uitwisselen. Maar zij mogen dit alleen doen als u hiervoor toestemming hebt gegeven.

Waarom gegevens uitwisselen?

U kunt bij een onbekende arts of andere apotheker of huisartsenpost terechtkomen. Bijvoorbeeld in spoedsituaties, na een ongeval of onverwachtse ziekte of blessure. Het kan dan van belang zijn dat deze zorgverleners inzicht hebben in uw actuele medische gegevens. De zorginfrastructuur maakt het mogelijk om als arts (via het netwerk) de gegevens op te vragen en in te kijken.

Welke gegevens worden uitgewisseld?

Als uw toestemming hebt gegeven aan uw huisarts, dan stelt deze een samenvatting van uw huisartsdossier beschikbaar. Hierin staan uw belangrijkste medische gegevens. Andere huisartsen, bijvoorbeeld op de huisartsenpost, kunnen die gegevens opvragen.

Toestemming geven

Wilt u dat uw gegevens beschikbaar zijn als u bij de huisartsenpost komt? Dan is het belangrijk dat u vooraf toestemming geeft. Dat kan bij voorkeur bij een bezoek aan uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente (of online via Ikgeeftoestemming.nl).

Voor meer informatie: www.vzvz.nl

Wij verzoeken u vriendelijk doch dringend ons z.s.m. te laten weten of u toestemming voor uitwisseling van uw medische gegevens via het LSP geeft. U kunt dit doorgeven bij een consult bij de huisarts of aan de assistente per telefoon of aan de balie.

Waarneming huisarts

Overdag tijdens onze afwezigheid ivm vakantie of nascholing kunt u via de doktersdienst terecht bij een beperkt aantal waarnemende huisartsen. Zij hebben volledige inzage mogelijkheid in ons medisch computersysteem om zo de continuïteit van zorg te waarborgen. Tijdens onze afwezigheid zal de assistente en huisarts van de waarnemende praktijk uw toestemming vragen voor inzage in uw medisch dossier.

Waarnemende huisartsen

  • mw. Kraaij en mw. Ensink
  • dhr. Naarden
  • mw. Thoolen
  • dhr. van der Velde

Huisartsenpraktijk de Roos:

  • mw. Reimer-Vervoort en mw. Beenders-Fijlstra

Gezondheidscentrum Therapeuticum Haarlem:

  • mw. Peters
  • dhr. Christiaanse
  • mw van Bree
  • dhr. Zwart