Griepvaccinatie 2023

De jaarlijkse griepvaccinatie (influenza) vindt in 2023 wederom plaats in buurtcentrum de Tulp gelegen aan Voortingplantsoen 56 in Haarlem. 

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates, we zijn namelijk druk bezig met het voorbereiden. Iedereen zal zoals gebruikelijk een persoonlijke brief ontvangen voor een uitnodiging. Deze uitnodigingsbrief zult u ontvangen tussen 13 en 19 oktober.

De vaccinaties vinden plaats op vrijdagmiddag 3 november 2023, te weten op:

3 november van 13:00 tot 13:50 uur: voor de combi groep vaccinatie: griep + pneumokokken-vaccinatie voor mensen met geboortejaren 1957 tot en met 1960.

3 november van 14:00 tot 17:30 uur: griep vaccinatie voor mensen van 60 jaar en ouder en alle andere geïndiceerden.

In de persoonlijk uitnodigingsbrief, die u ontvangt tussen 13 en 19 oktober staat vermeld op welke tijdstip u wordt verwacht. U kunt helaas niet zonder overleg op een ander tijdstip langskomen. De priklocatie wordt dit jaar wederom gehouden in buurtcentrum de Tulp, gelegen aan het  Voortingplantsoen 56 in Haarlem. Het buurtcentrum ligt aan een pleintje schuin achter de Vomar supermarkt in de wijk Rozenprieel. Het buurtcentrum ligt ongeveer 400 meter van onze praktijk af.

Indien u een uitnodiging voor de jaarlijkse gratis vaccinatie(s) heeft ontvangen én u op de aangegeven tijd in de uitnodiging niet kunt, dan wordt u gevraagd met ons contact op te nemen door ons te bellen bij voorkeur op woensdagochtend of ons te e-mailen.

Voor een ieder die echt niet kan op vrijdagmiddag 3 november, is er een inhaalmiddag op 15 en 22 november tussen 14:00 en 16:00. Hiervoor dient u van te voren telefonisch een afspraak te maken bij de assistentes. Hiervoor belt u ons praktijknummer tussen tussen 08:00 en 12:00 uur. 

Meer informatie over de pneumokokken vaccinatie vindt u hier: www.rivm.nl/pneumokokken en  www.thuisarts.nl/pneumokokken

Meer informatie over de griepprik vindt u hier: www.rivm.nl/griepprik en www.thuisarts.nl/griep

Wij willen u vragen het volgende in acht te nemen:

  • Kom op de aangegeven datum en tijdsblok, neem anders contact op met de praktijk.
  • Draag makkelijke kleiding zodat u snel uw arm(en) kunt ontbloten
  • Als u last heeft van verkoudheid, keelpijn, hoesten, kortademigheid, verhoging of koorts of reuk, en/of smaakverlies, dan mag u niet komen op de vaccinatie-middag en wordt u gevraagd contact op te nemen met de praktijk voor overleg.
  • Volg de aanwijzingen en route aangevens door de personeelsleden bij de deuren van het wijkcentrum de Tulp.
  • Neem de oorspronkelijk uitnodigingsbrieven mee, anders kunnen wij uw vaccinatie(s) niet registreren.