Griepvaccinatie 2022

De jaarlijkse griepvaccinatie (influenza) vindt in 2022 wederom plaats in buurtcentrum de Tulp gelegen aan Voortingplantsoen 56 in Haarlem. 

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates, we zijn namelijk druk bezig met het voorbereiden. Iedereen zal zoals gebruikelijk een persoonlijke brief of email ontvangen voor een uitnodiging. Deze uitnodigingsbrief of email zult u ontvangen tussen 29 september en 7 oktober.

De vaccinaties vinden plaats op vrijdagmiddag 28 oktober 2022, te weten op:

28 oktober van 13:00 tot 14:10 uur: voor de combi groep vaccinatie: griep + pneumokokken-vaccinatie voor mensen met geboortejaren 1953 tot en met 1956.

28 oktober van 14:20 tot 17:50 uur: griep vaccinatie voor mensen van 60 jaar en ouder en alle andere geïndiceerden.

In de persoonlijk uitnodingsbrief, die u ontvangt tussen 29 september en 7 oktober staat vermeld op welke tijdstip u wordt verwacht. U kunt helaas niet zonder overleg op een ander tijdstip langskomen. De priklocatie wordt dit jaar wederom gehouden in buurtcentrum de Tulp, gelegen aan het  Voortingplantsoen 56 in Haarlem. Het buurtcentrum ligt aan een pleintje schuin achter de Vomar supermarkt in de wijk Rozenprieel. Het buurtcentrum ligt ongeveer 400 meter van onze praktijk af.

Indien u een uitnodiging voor de jaarlijkse gratis vaccinatie(s) heeft ontvangen én u op de aangegeven tijd in de uitnodiging niet kunt, dan wordt u gevraagd met ons contact op te nemen door ons te bellen bij voorkeur op vrijdagochtend of ons te e-mailen.

Voor een ieder die echt niet kan op vrijdagmiddag 28 oktober, is er een inhaalmiddag op 11 november tussen 14:00 en 16:00. Hiervoor dient u van te voren telefonisch een afspraak te maken met Hedwig Musch. U kunt haar telefonisch bereiken op vrijdag ochtend op 7, 14 en 21 oktober tussen 08:00 en 12:00 uur. 

Meer informatie over de pneumokokken vaccinatie vindt u hier: www.rivm.nl/pneumokokken en  www.thuisarts.nl/pneumokokken

Meer informatie over de griepprik vindt u hier: www.rivm.nl/griepprik en www.thuisarts.nl/griep

Wij willen u vragen het volgende in acht te nemen:

  • Neem de actuele coronamaatregelen in acht.
  • Draag een mondkapje en houdt 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Kom op de aangegeven datum en tijdsblok, neem anders contact op met de praktijk.
  • Draag makkelijke kleiding zodat u snel uw arm(en) kunt ontbloten
  • Als u last heeft van verkoudheid, keelpijn, hoesten, kortademigheid, verhoging of koorts of reuk, en/of smaakverlies, dan mag u niet komen op de vaccinatie-middag en wordt u gevraagd contact op te nemen met de praktijk voor overleg.
  • Volg de aanwijzingen en route aangeevens door de personeelsleden bij de deuren van het wijkcentrum de Tulp.
  • Neem de oorspronkelijk uitnodigingsbrieven mee, anders kunnen wij uw vaccinatie(s) niet registreren.