Griepvaccinatie

Update: 4 oktober

In verband met de Corona-pandemie vindt de jaarlijkse griepvaccinatie (influenza) dit jaar plaats in buurtcentrum de Tulp gelegen aan Voortingplantsoen 56 in Haarlem. 

Houd deze pagina in de gaten voor de laatste updates, we zijn namelijk druk bezig met het voorbereiden. Iedereen zal zoals gebruikelijk een persoonlijke brief ontvangen voor een uitnodiging. Deze uitnodigingsbrief zult u ontvangen tussen 29 september en 3 oktober.

De vaccinaties vinden plaats op vrijdagmiddagen, te weten op:

23 oktober van 13:00 tot 16:00 uur: combi groep vaccinatie: griep + pneumokokken-vaccinatie voor mensen met geboortejaren 1941 tot en met 1947.

30 oktober van 13:00 tot 16:15 uur: eerste groep griep vaccinatie voor mensen van 60 jaar en ouder.

13 november van 13:00 tot 16:30 uur: tweede groep griep vaccinatie voor mensen van 60 jaar en ouder.

Reserve datum 27 november van 13:00 tot 15:00 uur: bezemgroep

In de persoonlijk uitnodingsbrief, die u ontvangt tussen 29 september  en 3 oktober staat vermeld op welke vrijdag en tijdstip u wordt verwacht. In verband met de corona maatregelen kunt u niet op een ander tijdstip langskomen. De priklocatie wordt ivm corona dit jaar buurtcentrum de Tulp, gelegen aan het  Voortingplantsoen 56 in Haarlem. Het buurtcentrum ligt aan een pleintje schuin achter de Vomar supermarkt in de wijk Rozenprieel. Het buurtcentrum ligt ongeveer 400 meter van onze praktijk af.

Indien u een uitnodiging voor de jaarlijkse gratis vaccinatie heeft ontvangen én u op de aangegeven tijd in de uitnodiging niet kunt, dan wordt u gevraagd met ons contact op te nemen door ons te bellen bij voorkeur op vrijdagochtend of ons te e-mailen.

Voor een ieder die, niet kan op deze dag, is er een inhaaldag:

Vrijdag 27 november van 13:00 tot 15:00 uur.

Meer informatie over de pneumokokken vaccinatie vindt u hier: www.rivm.nl/pneumokokken en  www.thuisarts.nl/pneumokokken

Meer informatie over de griepprik vindt u hier: www.rivm.nl/griepprik en www.thuisarts.nl/griep

In verband met de RIVM richtlijnen Corona willen wij u vragen het volgende in acht te nemen:

  • Mondkapje is verplicht.
  • Houdt 1,5 meter afstand tot elkaar
  • Kom op de aangegeven datum en tijdsblok, neem anders contact op met de praktijk.
  • Draag makkelijke kleiding zodat u snel uw arm(en) kunt ontbloten
  • Als u last heeft van verkoudheid, keelpijn, hoesten, kortademigheid, verhoging of koorts of reuk, en/of smaakverlies, dan mag u niet komen op de vaccinatie-middag en wordt u gevraagd contact op te nemen met de praktijk voor overleg.
  • Volg de aanwijzingen en route aangeevens door de personeelsleden bij de deuren van het wijkcentrum de Tulp.
  • Neem de oorspronkelijk uitnodigingsbrieven mee, anders kunnen wij uw vaccinatie(s) niet registreren.