Praktijk gesloten
Zomervakantie: 22 juli t/m 9 augustus
Afspraak maken
Voor het maken van niet-spoed afspraken kunt u tussen 8:00 – 12:00 uur bellen. Voor spoedafspraken (keuze 1) of zaken die in de middag niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, zijn wij de hele dag bereikbaar (keuze 4). Digitaal kunt u de hele dag door een afspraak maken.
Bij het telefonisch maken van een afspraak zal de assistente vragen naar uw klacht; zij is hiervoor opgeleid en doet dit om een goede inschatting te maken. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Visites
Indien het om medische redenen niet mogelijk is om naar de praktijk te komen, kunt u een huisbezoek aanvragen bij de assistente.
Huisbezoeken worden meestal tussen 12.00 en 14.00 uur afgelegd. Wij vragen u een huisbezoek zo vroeg mogelijk in de ochtend aan te vragen; bij voorkeur voor 10.30 uur. De assistente beoordeelt dan samen met de huisarts of en wanneer het huisbezoek afgelegd kan worden.
Telefonisch spreekuur
Wanneer u de dokter telefonisch wilt spreken, kunt u hiervoor door de assistente op het terugbelspreekuur ingepland worden.
Dit telefonisch spreekuur is bedoeld voor korte adviezen en uitslagen van onderzoeken. De huisarts probeert u tussen 12.00 en 14.30 uur terug te bellen. Het kan voorkomen dat zij, bijvoorbeeld als zij visites af moet leggen, u na 16:00 belt.
Houd er rekening mee dat de huisarts u met een privé nummer belt.
Patiëntenportaal
Via ons patiëntenportaal kunt u dag en nacht niet-spoed afspraken inplannen.
Urine controle
U kunt uw ochtendurine in een urinecontainer (bij de balie af te halen) dagelijks afgeven voor onderzoek naar en blaasontsteking. U dient het potje van een sticker met uw naam en geboortedatum te voorzien en kunt op de praktijk een symptomen formulier invullen. Urine gelieve voor 12:00 inleveren, u krijgt dan de uitslag en een eventuele behandeling nog dezelfde dag.
Reizigersadvies en -vaccinaties
Over het huisartsenteam
Wij zijn een NHG-geaccrediteerde huisartsenpraktijk, waarin nauw wordt samengewerkt tussen de huisartsen, praktijkondersteuners en doktersassistentes. Dit kan betekenen dat uw vraag of probleem ook door één van onze doktersassistentes of praktijkondersteuners wordt afgehandeld. Zij werken onder de verantwoordelijkheid van de huisarts en zijn opgeleid om medische vragen te beantwoorden.
Als patiënt kunt u door allebei onze huisartsen gezien worden. Op maandag zijn zij beiden aanwezig, op alle andere werkdagen is er één arts aanwezig. U kunt met al uw klachten bij beide artsen terecht. Sommige geplande behandelingen (denk aan het plaatsen van een spiraal of een kleine chirurgische ingreep) worden door slechts één van de twee artsen uitgevoerd.
Praktijkondersteuner huisarts
POH-S
De praktijkondersteuner somatiek (POH-S) begeleidt patiënten met lichamelijke chronische aandoeningen of een verhoogd risico hierop, zoals diabetes, hart- en vaatziekten en astma/ COPD. Zij geeft voorlichting, begeleidt patiënten bij medicatiegebruik en voert (controle) onderzoeken uit. De POH-s kan u ook helpen met het stoppen met roken.
POH-GGZ
Bij ons is ook een praktijkondersteuner werkzaam voor psychische klachten (POH-GGZ). Zij evalueert samen met de patiënt de klachten en verwijst i.o.m. de huisarts door, houdt zelf therapeutische gesprekken en/ of begeleidt mensen met een chronische stabiele psychische aandoening.
Doktersassistente
De doktersassistente werkt onder toezicht van de huisarts. Zij zit ’s ochtends veelal aan de telefoon, waar zij de afspraken maakt en zelfstandig en/ of in overleg met de arts medische vragen afhandelt.
In de middag heeft de assistente een eigen spreekuur op afspraak en is zij bezig met andere praktijk- en patiëntenzaken. U kunt bij de assistente terecht voor onder andere het aanstippen van wratjes, onderzoek voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker, injecties, het uitspuiten van oren en nog veel meer.